• Naši florbalisti víťazmi turnaja

          • Výber chlapcov z našej školy sa 21. marca 2024 zúčastnil okresného kola vo florbale v športovej hale Focus Kežmarok.

            V konkurencii 5 družstiev naši chlapci po skvelom a bojovnom výkone turnaj vyhrali a postúpili na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 9. apríla v Prešove. Ďakujeme chlapcom za skvelú hru a krásny výsledok.

            Našu školu reprezentovali: Marko Pavlikovič (IV.AA), Matúš Sekerák (IV.AP), Valentín Hudák (IV.AM), Patrik Kubašovský (III.EA), Tomáš Tropp (III.EA), Gabriel Talár (III.AM), Matúš Zamkovský (I.AM), Dávid Zamkovský (I.AM), Dominik Haľama (I.AM), Pavol Lizák (I.EM) a Jozef Lešundák (I.EM).

            Ing. Ivan Tropp

          • AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024

          • Dňa 20. marca 2024 sa uskutočnilo oblastné kolo 22. ročníka súťaže Autoopravár Junior v učebnom odbore autoopravár – mechanik, ktorá sa konala v Košiciach.

            Organizátorom súťaže bol Cech predajcov a autoservisov SR (CPASR) a usporiadateľom oblastného kola súťaže bola Stredná odborná škola automobilová Košice. Našu školu reprezentoval Tadeášom Neupauerom, žiak III.EA.

            Súťaž sa konala v Stredisku praktického vyučovania pri Strednej odbornej škole automobilovej v Košiciach. Na oblastnej súťaži sa zúčastnilo 20 žiakov z 15 škôl z Košického, Prešovského, Žilinského a Banskobystrického kraja. Súťaž pozostávala z 3 časti. Praktická časť, kde žiak plnil 6 zadaných úloh. Testovacia časť, kde žiak mal vypracovať 70 otázok v čase 45 minút. Poznávacia časť, kde žiak ústne odpovedal na 20 otázok k učebným modelom za 20 minút.

            Pri  vyhlásení výsledkov boli vyhlásení štyria  najlepší, ktorý postupujú do celoslovenského finále. V silnej konkurencií náš žiak Tadeáš  Neupauer obsadil krásne 4. miesto.

            Jaroslav Beskyd

          • Príprava odstredeného mlieka a smotany

          • V rámci projektu „Zlepšenie vzdelávacej infraštruktúry v SOŠ agropotravinárskej a technickej v Kežmarku“ došlo k modernizácii materiálno-technického vybavenia chemického laboratória.

            Nové zariadenia napríklad aj odstredivka na mlieko prispejú k lepšiemu pochopeniu procesov pri spracovaní mlieka. Žiaci pod vedením učiteľky Ing. Zuzany Rumlovej a majsterky OV Ing. Michaely Jurdíkovej si prakticky vyskúšali prípravu odstredeného mlieka a smotany. „Lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť“. V ďalšom kroku budú na laboratórnom cvičení zisťovať, či mlieko a smotana spĺňajú aj požadované fyzikálno-chemické požiadavky.

            Ing. Zuzana Rumlová

          • Mladý ekofarmár - Súťaž o mlieku

          • Dňa 20.3.2024 si žiaci tretieho a štvrtého ročníka odboru veterinárne zdravotníctvo a hygiena preverili svoje vedomosti a zručnosti na súťaži Mladý ekofarmár.

            Súťaž tvorilo 5 disciplín:

            • test o mlieku,
            • vlastné dojenie,
            • laboratórne skúšky surového kravského mlieka,
            • hodnotenie kvality mlieka a degustačné skúšky,
            • rastlinná výroba.

            Žiaci pracovali zodpovedne, disciplinovane pod vedením Ing. Ivety Fodorovej, Ing. Kamily Chovancovej, Ing. Martiny Lachovej a Ing. Michala Mara.

            Umiestnenie:

            1.miesto – Lenka Ťažká (III.AV)

            2.miesto – Adam Gallik (IV.AV)

            3.miesto – Lucia Šedivá (III.AV)

            Výhercom gratulujeme a všetkým ďakujeme za príjemnú atmosféru. Najúspešnejší žiaci nás budú reprezentovať na celoslovenskom kole súťaže Mladý ekofarmár.

            Ing. Kamila Chovancová

          • Naši volejbalisti 2. v okrese

          • Dňa 20.03.2024 sa naši žiaci zúčastnili okresného kola vo volejbale zmiešaných družstiev stredných škôl. Turnaj sa odohral v telocvični Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku.

            Turnaja sa zúčastnili 4 družstvá z nášho okresu (Gymnázium P. O. Hviezdoslava Kežmarok, Hotelová akadémia Kežmarok, Gymnázium Spišská Stará Ves a SOŠ agropotravinárska a technická Kežmarok). Hralo sa systémom každý s každým na dva vyhraté sety.
            Naši žiaci predviedli skvelý kolektívny výkon a po veľmi vyrovnaných zápasoch obsadili celkové 2. miesto.
            Našu školu reprezentovali: Emma Kovalčíková, Bianka Ribovičová, Tmea Relovská, Tatiana Dziaková, Valentín Hudák, Marko Pavlikovič, Jozef Gecelovský. Trénerom a vedúcim družstva bol Mgr. Tomáš Šimoňák.

            Mgr. Tomáš Šimoňák

          • Hodina s knihou

          • “Čím viac čítate, tým viac sa naučíte. Čím viac sa naučíte, tým viac miest objavíte.” Dr. Suess

            Pri príležitosti mesiaca knihy sme na EP Rakúsy pripravili “Hodinu s knihou.” Porozprávali sme sa o knihách a pripomenuli si význam čítania aj v dnešnej dobe.

            Bc. Božena Suchanovská

          • Lyžiarsky kurz 2024

          • V dňoch od 4. až 8. marca 2024 sa trieda I.A (všetky odbory) zúčastnila lyžiarskeho kurzu v stredisku Ždiar-Strednica.

            Napriek februárovému jarnému počasiu, boli snehové podmienky v stredisku priaznivé a kurz sa mohol uskutočniť podľa stanoveného plánu. V rámci kurzu sa uskutočnili aj lyžiarske preteky v ktorých žiaci si svoju lyžiarsku techniku mohli otestovať medzi slalomovým bránkami.

            Výsledok pretekov:

            1. miesto: Jakub Oravec

            2. miesto: Krištof Šraga

            3. miesto: Matúš Zamkovský

            Ing. Kamila Chovancová, Ing. Ivan Tropp

          • Podpora vzdelávania a vybavenie BOSCH

          • Dňa 15. februára.2024 sa Bc. Jaroslav Beskyd a Ing. Ján Richtarčík zúčastnili školenia „Podpora vzdelávania
            a vybavenie BOSCH pre automobilové školy“ v SOŠA, pracovisko praktického vyučovania Jarmočná 6,
            Košice.
             

            Na školení bola prezentovaná firma BOSCH, boli uvedené výsledky súťaže Autoopravár Junior 2023 a porovnanie v rámci SR a ČR, prebehlo školenie ohľadom dielenského vybavenia a SW ESI(TRONIC), problematika ADAS a vysvetlenie kalibrácie - uvedenie statickej a dynamickej kalibrácie pomocou DAS 3000.

            Nasledovalo predstavenie prepracovanej verzie ESI(tronic) – prepracovaný, jednoduchší software v diagnostike vozidiel. Predvedená bola sériová diagnostika (informačný systém), Secure Gateway, vzdialená diagnostika. V záverečnej časti boli teoretické poznatky prakticky predvedené na vozidlách Škoda Kodiaq a VW Passat.

            Ing. Ján Richtarčík

          • Ponuka práce

          • Príjmeme do pracovného pomeru kuchárku do školskej jedálne.

            Pracovný pomer na dobu určitú - záskok počas materskej dovolenky, nástup ihneď.

            Žiadosť o prijatie do zamestnania spolu so životipisom prosím zaslať na adresu: jedalen@soskezmarok.sk, alebo osobne Mgr. Jánovi Hanesovskému do školskej jedálne, Jakuba Kraya 8, 060 01  Kežmarok

            Katrarína Gancarčíková, mzdová a personálna účtovníčka

          • Deň otvorených dverí v EP Rakúsy

          • Dňa 15.2.2024 sa na EP Rakúsy konal Deň otvorených dverí, pre žiakov ZŠ.

            Žiaci mali možnosť vidieť svojich starších kamarátov priamo na odbornom výcviku pri práci.Predstavili sme im dvojročné odbory - potravinárska výroba, stavebná výroba a spracúvanie dreva.Veríme, že sa s mnohými z nich uvidíme v novom školskom roku.

            Bc. Božena Suchanovská

          • Školenie obslúh traktorov a mechanizátorov

          • 'Dňa 8. februára 2024 sa naša škola v zastúpení žiakov II.EM pod dozorom Ing. Samuela Mačáka zúčastnila na školení obslúh traktorov a mechanizátorov organizovanom na výstavisku Agrokomplex v Nitre.

            Jeho cieľom bolo popísať aj prakticky ukázať správnu údržbu a prevádzku traktorov, predstaviť systémy navigácie traktorov vrátane ukážky ovládania a nastavovania navigácie a tiež popísanie moderných možností servisného zabezpečenia. Na školení sa tiež predstavili novinky z portfólia spoločnosti John Deere vrátane nových modelov traktorov a iných strojov a boli prezentované trendy vývoja poľnohospodárskej techniky.

            Ing. Samuel Mačák
             

          • Majstrovstvá školy vo florbale

          • Dňa 8. februára 2024 sa uskutočnil školský turnaj vo florbale.

            Turnaj sa hral v dvoch skupinách. Víťazi skupín hrali finále, druhý v skupinách si to rozdali o 3. miesto.

            Po bojovných, a veľa krát vyrovnaných zápasov, sa stali víťazmi a majstrami školy žiaci s výberu IV.AP, IV.AA. Druhé miesto patrí výberu triedy I.E a 3. miesto mixu IV.AV, II.ND a I.E.

            Víťazná zostava: Máro Šugerek, Matúš Danielčák, Jakub Chovaňák, Matúš Sekerák, Milan Koščák (všetci IV.AP) a Marko Pavlikovič (IV.AA).

            Ďakujeme všetkým hráčom za predvedené výkony a vysokú úroveň turnaja.

            Ing. Ivan Tropp, Mgr. Tomáš Šimoňák

          • Záverečná konferencia v Bratislave

          • Svetová Banka spolu s partnermi Iniciatívy dobiehajúcich regiónov (SK CuRI) našu školu pozvala na záverečnú konferenciu a výstavu pod názvom “Modernizácia stredného školstva a jej význam pre ekonomiku Slovenska a jeho regiónov: Príspevok CuRI ” 

            Cieľom konferencie bolo priblížiť a zhodnotiť výsledky komponentu v oblasti stredného odborného školstva počas celej doby implementácie Iniciatívy na Slovensku. Zároveň bola pre účastníkov pripravená aj výstava vybraných škôl z regiónov PSK, KSK a BBSK, v rámci ktorej  školy predstavili ich zameranie a výstupy.

            Ing. Ivete Fodorová

          • Naši basketbalisti na 2. mieste

          • Dňa 7. februára 2024 sa družstvo našich chlapcov zúčastnilo okresného kola v basketbale stredných škôl. Turnaj sa odohral v mestskej športovej hale Vlada Jančeka v Kežmarku.

            Turnaja sa zúčastnilo 5 družstiev z nášho okresu (Gymnázium P. O. Hviezdoslava, Hotelová akadémia, Škola umeleckého priemyslu, Gymnázium Sp. Stará Ves a SOŠ agropotravinárska a technická). Hralo sa systémom každý s každým.

            Družstvo našich chlapcov obsadilo po skvelých a bojovných výkonoch celkové 2. miesto.

            Našu školu reprezentovali: Valentín Hudák, Marko Pavlikovič, Pavol Vosovič, Tomáš Tropp, Matúš Sekerák, Kristián Michalák, Matej Mačák, Adam Gallik, Matúš Danielčák. Trénerom a vedúcim družstva bol Mgr. Tomáš Šimoňák.

            Mgr. Tomáš Šimoňák

          • Školské kolo súťaže AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024

          • Dňa 26. januára 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže AUTOOPRAVÁR JUNIOR 2024. Zúčastnilo sa ho 9
            žiakov z odboru autoopravár mechanik.

            V deň testovania bol vygenerovaný každému súťažiacemu online test, ktorý bolo možné vypracovať len jeden raz (test nie je možné opakovať). Po ukončení sa následne zobrazil každému súťažiacemu žiakovi jeho výsledok.
            Stručné pravidlá:
            - časový rozsah testu – 40 min,
            - počet otázok – 60,
            - iba jedna možná správna odpoveď.

            Do oblastného kola do Košíc postupuje žiak Samuel Kažimír.

            Ing. Ján Richtarčík

          • Školský turnaj vo florbale

          • Dňa 8. februára 2024 sa uskutoční školský turnaj vo florbale.

            Podmienka:

            Na ploche sú 4 hráči bez brankára. Náhradníci môžu byť maximálne dvaja - nie sú povinní. Súpisky jednotlivých tried poslať na Edupage Ing. Ivanovi Troppovi do 6.2.2024. V súpiske pri mene uviesť triedu aj odbor každého hráča.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Vianočný deň u nás!

          • Posledný deň v škole bol u nás poriadne vianočný 😊. Spríjemnili sme si ho vianočnými svetrami, šatami a rôznymi doplnkami. Prajeme Vám pohodové prežitie sviatkov.

            Mgr. Tatiana Jacenková, Mgr. Estera Horanská, Bc. Slavomíra Mlynarčíková a Mgr. Ľudmila Žáčiková